Disc Golf

Discgolf er golf spillet med en disc. En disc bygger på de samme principper som en frisbee, men fælles for alle discs er, at de flyver bedre og væsentligt længere end konventionelle frisbee’s, som man kender fra legetøjsforretningen. Alle er velkomne til at benytte banen i Valbyparken og det er gratis at spille.

Spillet går i sin enkelthed ud på, at gennemspille banen med færrest mulige antal kast.

Det første kast laves fra tee-stedet. Det næste kast laves fra det sted discen landede og sådan spiller man videre indtil golfdiscen er i ’hullet’. Hullet er en kurv, der med sine kæder standser discen.

Det tager ca. 2-3 timer at spille en runde på banen, hvis man er fire mennesker.

Discgolf er et spil for alle aldre og køn. Der er tre tee-steder på hvert hul, så det er nemt at tilpasse sværhedsgraden efter evnerne. I Valbyparken er rød tee beregnet til begyndere, let øvede og børn. Gul tee er beregnet til kvinder og aktive rekreative spillere og slutteligt er hvid tee beregnet den dygtige spiller.

Hvor spiller man

Der er disc golf baner i hele verden. Man kan finde en bane i nærheden her: https://udisc.com/courses

Disc golf regler

Her er de 10 vigtigste Discgolf regler, som man bør kende.

 1. Kast aldrig, når der er mennesker eller dyr inden for rækkevidde
 2. Sørg altid for at have frit udsyn inden du kaster
 3. Man spiller i grupper på max. 4-5 personer
 4. Alle spillere kaster fra tee-stedet (start) mod kurven (hullet)
 5. Derefter kaster man videre fra, hvor discen (’frisbeen’) landede (forreste fod placeres, lige bagved discen i spilleretningen)
 6. Det er altid den spiller, der ligger længst fra kurven, der kaster først
 7. Discen tælles som værende i hul, når den ligger i kurven eller hænger i kæderne. Den er ikke i hul, hvis den fx ligger oven på kurven eller under den eller hvis den bare har rørt kurven!
 8. Lander discen i søerne eller på asfaltvejen regnes den for OB (uden for grænserne), og spilleren noteres for et strafkast. Discen kastes fra det sted hvor den forlod banen eller fra en speciel drop-zone.
 9. Antallet af kast skrives ned for hvert hul og lægges sammen
 10. Vinder er den spiller, der har færrest kast på samtlige huller

Læs om alle discgolf-reglerne på Dansk Disc Golf Unions hjemmeside.

Skoler, fritidsinstitutioner, virksomheder m.m.

Hvis der i jeres institution eller firma er en interesse for at spille disc golf skal I være meget velkommen til at kontakte os og høre nærmere om en introduktion til sporten.

  Cookies hjælpe os med at levere vores service. Ved at bruge vores service, tilkendegiver du brugen af cookies. Flere informationer